Samenwerking Panasonic & Schneider Electric
Panasonic Corporation en Schneider Electric presenteren een geïntegreerd klimaatbeheersysteem. Het nieuwe systeem tilt de aansturing van verwarming, ventilatie en koeling (HVAC) in zakelijke panden naar een hoger niveau. Panasonic is een wereldwijd toonaangevende producent van uiteenlopende elektronica.

Schneider Electric is een mondiaal opererende specialist in energiebeheer en automatisering. De twee bedrijven ontwikkelden een nieuwe draadloos interfacesysteem dat directe, seriële communicatie faciliteert tussen Schneider Electrics facilitair beheersysteem en Panasonics HVAC-systemen met variabele koelstromen.

De communicatie verloopt via de standaard voor draadloze communicatie ZigBee®. Dankzij deze integratie kunnen pandeigenaren alle belangrijke systemen voor hun gebouw in één interface volgen, bijvoorbeeld HVAC-apparatuur, verlichting, beveiliging, elektriciteit en het stroomnetwerk. Dit lever praktische inzichten op ten behoeve van zuiniger energieverbruik en kostenbesparingen.

De gezamenlijke Panasonic/Schneider Electric oplossing kan draadloos geïnstalleerd worden - bestaande infrastructuur kan behouden worden en is ideaal voor retrofits van oudere gebouwen - of het kan worden aangesloten. De oplossing maakt optimaal gebruik van innovatieve plug-and-play-technologie die systeemconfiguraties voor uitgebreide VRF systemen vereenvoudigt - of het kan geïnstalleerd worden als een onderdeel van een stand-alone systeem. Dit maakt het installeren eenvoudig en bovendien hebben facility teams toegang tot volledige energie rapporten en dashboards, evenals Schneider Electric en Panasonic's deskundige technische ondersteuning teams om ervoor te zorgen dat alle systemen draaien op het hoogste prestatieniveaus ten allen tijde.