Panasonic lanceert BIG-PACi reeks buitenunits
Panasonic lanceert de nieuwe PE2 BIG-PACi reeks buitenunits, die beschikbaar zijn met een vermogen van 8PK en 10PK. De nieuwe units bieden ten opzichte van hun voorganger een hogere efficiëntie, betere prestaties bij deellast en meer flexibiliteit. Via de CZ-CAPBC2 interface is het mogelijk de buitenunits aan te sturen op basis van capaciteitssturing.

Dankzij een nieuwe warmtewisselaar, grotere ventilator, een nieuw chassis en een nieuwe compressor biedt de reeks een hogere efficiëntie dan zijn voorganger. Hierdoor behaalt de U-200PE2E8A uit de PE2 reeks een COP van 3,54 in verwarming, terwijl de U-250PE2E8A een COP van 3,64 in verwarming.

Ook is de energie-efficiëntie van de reeks verbeterd, waardoor de energiekosten worden geminimaliseerd.
Dankzij de grote ventilator is het luchtvolume verbeterd. Daarnaast is door de nieuwe compressor de compressorsturing verder verbeterd, waardoor de compressor nu tussen 10% en 100% kan worden gestuurd. Dit heeft tot resultaat een betere deellast, hogere efficiëntie en een lager geluidsniveau bij deellastbedrijf.

Verbeteringen

Dankzij deze wijzigingen biedt de PE2 BIG-PACi reeks verschillende verbeteringen ten opzichte van de PE1 reeks:

  • De nieuwe warmtewisselaar verbetert de prestaties van de PE2 BIG-PACi reeks buitenunits met 8% ten opzichte van de PE1 reeks.
  • De nieuwe ventilator in de PE2 BIG-PACi reeks zorgt voor een 27% grotere luchtstroom dan de PE1 reeks.
  • De nieuwe compressor zorgt voor een 50% breder capaciteitsbereik dan de PE1, wat leidt tot betere prestaties. De PE2 BIG-PACi reeks biedt hierdoor de beste prestaties bij deellast ooit. De maximale leidinglengte is verhoogd, waardoor de afstand tussen de buitenunit en de binnenunit maximaal 120 meter kan zijn.

De PE2 reeks is voorzien van de nieuwe condensor met BLUE FIN coating, waardoor de condensor beter bestand is tegen corrosie. Tevens is de condensor 12% groter geworden, waardoor de capaciteit bij lagere buitentemperaturen verbeterd is. Net als alle overige PACi modellen van Panasonic is de PE2 BIG-PACi reeks buitenunits voorzien van een Human Activity sensor, zodat de werking van de units wordt aangepast indien niemand in een ruimte aanwezig is. In combinatie met deze sensor zijn alle modellen voorzien van een speciale functie die voorkomt dat de temperatuur te veel kan stijgen of juist dalen indien een kamer langere tijd niet gebruikt wordt. Dit voorkomt temperatuurschommelingen, verhoogt het comfort en voorkomt overtollig gebruik van energie.