Gelijkwaardigheidsverklaring Aquarea H Generatie modellen
De eerste modellen van de Aquarea H Generatie van Panasonic heating & cooling systems zijn gecertificeerd. Voor deze modellen is een gelijkwaardigheidsverklaring beschikbaar, waardoor uw EPC-berekening voortaan nog lager uitvalt.

Het wordt nu nog makkelijker om de EPC eis te voldoen dankzij een combinatie van een hoge COP waarde en een lage hulpenergie. De beschikbaarheid van een gelijkwaardigheidsverklaring voor de modellen biedt grote voordelen voor woningeigenaren, projectontwikkelaars en aannemers. Zo kunnen woningcorporaties de verklaring gebruiken om het energielabel van woningen te verbeteren. De verklaring is beschikbaar voor nieuwbouwwoningen, maar kan ook worden gebruikt om bestaande bouw energiezuinig te maken.

Door de modellen uit de efficiƫnte H Generatie Aquarea reeks te combineren met zonnepanelen van Panasonic is het mogelijk een woning energieneutraal te maken. De zonnepanelen leveren een zeer hoge opbrengst, terwijl zij slechts een beperkt oppervlakte in gebruik nemen. Hierdoor kan een hoge energieopbrengst worden gegenereerd. Zo leveren de Panasonic zonnepanelen bij een gelijk hoeveelheid m2 27% meer vermogen dan andere zonnepanelen.